بزرگداشت فردوسی و خیام با حضور شاعرانی از ایران و عراق در آبادان برگزار شد
شاعر و پژوهشگر عراقی زبان و ادبیات فارسی در این همایش گفت:خیام بدلیل غزل سرایی و علاقه اعراب به غزلیات وی در کشورهای عربی ازمحبوبیت بیشتری برخوردارمي باشد.
حسین فالح به حماسی بودن اشعار فردوسی بویژه در شاهنامه اشاره كردو بیان نمود:حماسی بودن اشعار فردوسی و وجود اسطوره ها در شاهنامه، کمتر مورد ذوق و سلیقه مردم عراق و دیگر کشورهای عربی مي باشد و می توان این مهم را از دلایل علاقه بیشتر مردم به خیام دانست.
وی افزود:ادبیات عرب بیشتر جنبه غزل سرایی و غنایی دارد و ذوق مردم عرب غزلیات خیام را بیشتر قبول دارد.
او با بیان نزدیک بودن رباعیات خیام به اندیشه مردم عرب اظهارنمود: مردم کشورهای عراق و مصر علاقه بسيار زيادي به صوفی گری در اشعار خیام داشته وبیشتر اشعار خیام را به عربی ترجمه نموده اند.
فالح به ترجمه شعرهای خیام توسط احمد رامی، شاعر (عراقی )و احمد جودت شاعر( مصری) اشاره نمود و اظهارکرد:برخی اشعار خیام در مصر توسط خوانندگان معروف عرب، خوانده شده است.
در ادامه این همایش علی رضا قایمی و جمال نصاری از اساتید دانشکده ادبیات دانشگاه آزاد، درباره ویژگی های اشعار شاهنامه فردوسی مطالبی رابیان نمودند.
در این مراسم ضمن شاهنامه خوانی توسط یکی از دانش آموزان آبادانی ، از برخی پژوهشگران عرصه ادبیات فارسی به ویژه شاهنامه فردوسی تقدیربه عمل امد.
۲۸اردیبهشت روز بزرگداشت شاعر بلندآوازه ایرانی ،حکیم ابوالقاسم فردوسی، مي باشد.