چگونه کنترل مشکلات جریان نقد خود را به دست بگیرید؟
۱- برای روز مبادا پسانداز داشته باشید. به یا داشته باشید که داشتن ذخیره نقدی برای یک کسبوکار کوچک یکی از نشانههای قوت و بلوغ بوده و یک عمل هوشمندانه بهحساب میآید.
۲- با یک تأمینکننده مالی یا حامی برای ارائه یک خط اعتباری به توافق برسید. این مورد خصوصاً در دوران رکود بسیار به شما کمک می نمايد .
۳- از دیگر ابزارها یا منابع مالی بهره ببرید. این موارد شامل دادن اعتبار بیش از موجودی، راهکارهای برای خودکار سازی صدور فاکتور و پرداختهای صورتحساب میشود.
۴- به مشتریان خود چندین روش پرداخت پیشنهاد دهيد . پرداخت به خودتان را برای مشتریان ساده نماييد برای این کار روشهای پرداخت مختلف را موردتوجه قرار دهید.
۶- روشهای جایگزین برای تأمین مالی در نظر داشته باشید. مؤسسات و مجموعههای دیگری غیر از بانک وجود دارند که مبالغی را به شما تحت شرایط خاص قرض یا اعتبار میدهند که بستگی به شرایط محلی و قانونی مختلف دارد .
۷- میزان بدهی و دارایی خود را با یکدیگر متناسب نماييد .
۸- درکی درست از میزان هزینههای ثابت و متغیر خود داشته باشید. شناختن هزینههای ثابت به شما در پیشبینی آینده بسیار کمک مینمايد .
۹- زمان دریافت مطالبات خود را کاهش دهید. بهترین راه برای این کار بهینهسازی روشهای تسویهحساب با مشتریان و برقرار ساختن شیوهای برای پیگیری پرداختها و طلبها است.
۱۴- از تمامی منابع موجود استفاده کنید.
۱۷- بجای خرید، اجاره کنید. باوجوداین که ممکن است در پایان هزینه بیشتری پرداخت نماييد اجاره کردن در طی دوره رکود میتواند بودجه بیشتری را برای شما آزاد نگاه دارد تا از پس هزینههای جاری کاربر بیایید.
۱۹- زمانهای رکود را برای برنامهریزی استراتژیک مورداستفاده قرار دهید. در فصولی که برای شما عملاً فصل رکود بهحساب میآید، از بودجهها و برنامههای بودجهریزی استفاده نماييد که بازتابدهنده شرایط این فصل باشد. بهشدت به بازاریابی کسبوکار خود بپردازید و به دنبال پیدا کردن فرصتهایی برای ایجاد درآمد جدید باشد.
۲۱- سواد مالی کسب نماييد . شما باید قادر به درک صحیح ترازنامه خودتان باشید و تحلیل سادهای از جریان نقد خود انجام دهید. اگر اطلاعات کافی برای انجام تحلیل ندارید، حتماً و حتماً باید هوش مالی خود را تقویت نماييد.
سيد حمزه خرم نسب
اخبار خوزستان /ابادان /استان خوزستان