آیین سنتی گرگعان استان خوزستان:
کودکان خوزستانی با برپایی آیین سنتی«گرگعان»نیمه ماه رمضان را جشن میگیرند.
ماه رمضان همواره در استان خوزستان با آیینها و رسم هاي مختلفی همراه بوده است.
بازی محیبس یا همان پوچ و پر و آیین طبل زدن در سحر از جمله این رسومهای رایج در بین شهروندان عرب زبان استان خوزستان مي باشد .
آیین سنتی «گرگعان» و یا همان کاسهزنی که در نیمه ماه مبارک رمضان و شعبان اجرا میگردد از جمله آداب و سنتهای قدیمی بوده که تاکنون در استان خوزستان باقی مانده است.
در این آیین کودکان با سردادن «گرگعان، گرگعان» به در خانههای هممحلی خود میروند و فرا رسیدن نیمه ماه مبارک رمضان را به آن خانواده تبریک میگویند.
در این آیین که گفته میشود از دوران پیامبر اکرم (ص) در شبه جزیره حجاز و عراق رایج بوده در دو شب بچههای کم سن و سال حدود ۱۰ ساله با در دست داشتن کیسههایی از پارچه کوچک که اغلب بر گردن میاندازند، در کوچهها رفت و آمد نموده و به در منازل میروند و همه با صدای بلند «گرگعان» میخوانند یعنی شیرینی، پول و میوه و مشکل گشا از صاحب خانه دریافت میکنند و اهالی خانه را دعا میکنند.
این دو شب به منزله عید فقرا و عید کودکان برای شادی امام زمان (عج) به شمار می رودو مردم خوزستانی همواره سعی میکنند به بهترین شکل ممکن از آن استقبال نمايند.
در این آیین کهن، صاحب خانه با ریختن بادام، تخمه، شیرینی و آن چه خوشایند بچهها مي باشد در کیسه آنها خود را مشمول دعای رسا و بلند آنان برای اهالی خانه میکنند.