كارآفرینی موتور محرك توسعه
بسیاری از كارشناسان معتقدند، كارآفرین كسی است كه خطرپذیر است و توانایی برقراری ارتباط بین تولیدات و خدمات، سازماندهی و نظارت و تولید محصول یا خدمت جدید را دارد.
دامنه تاثیرات كارآفرینی بر جامعه بسیار وسیع می باشد و از تغییر در ارزشهای اجتماعی تا رشد شتابان اقتصادی را در بر میگیرد.
همواره كارآفرینان قادر به تامین تمامیسرمایه و امكانات مورد نیازِ كسب و كار جدید خود نیستند، به همین دلیل باید دولت یا دیگر حامیان مستقل حاضر به پذیرش ریسك مورد نیاز كارآفرین بوده و «سرمایه مخاطرهپذیر» را فراهم و آنها را در مراحل مختلف كارآفرینی همراهی نمایند. در تمامیكشورهای جهان متداول می باشد كه سرمایهگذار و كارآفرین صنعتی كه سبب ایجاد اشتغال برای عده كثیری میشود و بسیاری از نیازهای جامعه را نیز رفع میكند فقط حدود ۲۰درصد از سرمایه را باید ارائه نمایدو موسسات پولی و بانكی نیز با سود متناسب، مابقی نیاز كارآفرین را فراهم می نمایند .
كارآفرین باید ریسك پذیر باشد یعنی بتواند نسبت به موقعیت، شرایط، امكانات و برای كسب موفقیت احتمالی مبارزه نماید سه دلیل مهم كشورها برای توجه به مقوله كارآفرینی، تولید ثروت، توسعه تكنولوژی و اشتغال مولد است در حالیكه در كشور ما به اشتباه این مفهوم فقط با اشتغالزایی برابر شده و فقط برای حل مشكل اشتغال به سمت كارآفرینی پیش میرویم.
كارآفرین نمونه چهارمین جشنواره تولید ملی : با توجه به اهمیت كلیدی كارآفرینی در اقتصادهای نوین (ایجاد شركتهای كوچك و متوسط)، كشورهای مختلف مصممانه برنامههای مفصلی را برای بسط چنین فرهنگی در جامعه خود تدارك دیدهاند تا بتوانند همچنان مسیر رشد و پویاییشان را ادامه دهند.
در كشور ما، افراد بیشتر روحیه «كارمندی» دارند تا كارآفرینی و ریسكپذیری، اظهار امیدواری است تا مدیران كشور بكوشند بر مبنای یك برنامهریزی جدی، به ارتقای فرهنگ كارآفرینی در كشور نائل شوند.