مسجد رنگونی های آبادان به عنوان زیباترین مسجد جنوب ایران، همچنان به روی گردشگران بسته است
و بسیاری از گردشگرانی که به این شهر مي رونداز وجود این جاذبه تاریخی بی اطلاع مي باشند.
در موضوع گردشگری، تنوع مقاصد گردشگری مطرح مي باشد، به عبارتی دیگر، متولیان صنعت گردشگری باید با متنوع کردن جاذبه های گردشگری، در مسیر رونق اقتصاد گردشگری قدم برداشته و گردشگر بتواند با استفاده از امکانات و زیرساخت ها، پول خود را خرج نمايد.
اما این اصل در بسیاری از موارد از سوی متولیان گردشگری نادیده گرفته شده مي باشد، به عنوان مثال، گردشگرانی که به آبادان سفر می کنند جز بازارهای این شهر و سواحل، اطلاعاتی از دیگر جاذبه ها ندارندیا امکانات برای استفاده آنان از این جاذبه ها فراهمنمي باشد.
مسجد رنگونی ها یکی از جاذبه های آبادان، حدود سال ۱۳۰۰ در جنوب غربی پالایشگاه آبادان و در کنار اروندرود و نقطه صفر مرزی همجوار با کشور عراق ساخته شد.
آن زمان پالایشگاه آبادان به عنوان نخستین واحد تصفیه نفت ایران و مرکز عمده صدور فرآورده های نفتی در نیمکره شرقی مشغول فعاليت بود.
این مسجد با معماری شبیه به شبه قاره هند ساخته شده و برای برگزاری آیین های مذهبی در اختیار کارگران هندی و بنگلادشی مقیم منطقه بود.
مسجد رنگونی هااز سوی سازمان میراث فرهنگی با شماره ۲۲۸۹ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید و ۲۳ دی ۱۳۸۸ به عنوان موزه اسناد تاریخی و خطی بازگشایی شد.
یکی از مشکلات این مسجد آن بود که این بنای تاریخی از مسجد به موزه تبدیل شده بود و مشکل دیگر نیز، دریافت وجه از بازدیدکنندگان زمان بازدید از مسجد بود.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آبادان تصریح نمود: امکان بازدید گروهی گردشگران از این مسجد در حال حاضر وجود دارد و تلاش می شود تا این جاذبه تاریخی بزودی به روی عموم مردم نيز بازگشایی شود.